2018.FEBRUÁR 24-én került megrendezésre a komoly tradíciókkal, és hagyományokkal rendelkező FARSANG KUPA Tatán.
Iskolánkból három tanuló készült fel a jeles eseményre, Horváth Dávid, Balogh Tibor és Balangó Luca, ők egy verseny csapatot alkotnak, és további megmérettetéseken is részt vesznek.
Ezen a versenyen Horváth Dávidra esett a választásunk.
Nagyra értékeljük, hogy szakmacsoportunk, és iskolánk képviseletében elsőként bevállalta az országos megmérettetést .
A verseny témája
Választott alkalomra 5 fogásos menüsor összeállítása hozzá illő italsorral , megfelelő , harmónikus díszterítés, bemutató asztallal.
Dávid jól vette az első akadályt, a szakmai előírásoknak megfelelő díszasztalt állított össze, ami szemet gyönyörködtető volt, és sokak érdeklődését felkeltette.
A verseny második felében a tanulók elméleti felkészültségükről adhattak számot.
Tekintélyes 3 tagú szigorú szakmai zsűri faggatta a versenyzőket közel 40 percen át.
Óriási volt mindenkiben a feszültség, már –már látni véltük az elegáns munkaruhájuk alatt a patakokban folyó verejtéket.
Dávid keményen állta a sarat, tisztességesen helyt állt !
Bár a dobogóra nem sikerült felkerülnie, a küldetést maximálisan teljesítette, a verseny során végig segítségére volt Balogh Tibor, aki a soron következő versenyen, már tapasztalatokkal felvértezve vesz részt.
A célunk az volt, hogy bemutatkozzunk, tapasztalatokat szerezzünk, és kijelöljük a fejlődés irányát.
Bekerültünk egy országos gasztronómiai körbe, és meghívást kaptunk egy áprilisban megrendezendő újabb magasszínvonalú versenyre!
Köszönet az iskolának, hogy lehetővé tette ezt nekünk, és köszönet GÁL LÁSZLÓNAK a Nagyház Pince Borozó tulajdonosának aki komoly segítséget nyújtott, és támogatta a részvételünket!
Úgy gondoljuk , hogy ezek az alkalmak emelik iskolánkban a képzés színvonalát, motiválják a diákokat, és a szakmai megítélésünk mind a diákok, kollégák , és kívül állók szemében jobbá válik.
Dohányosné Bencsik Erika
szakoktató