Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.5.24., Eszter, Eliza névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja

 


Pályázat kódszám: EGYH-KCP-18-P-0137 

Pályázat célja: "A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja" 

Támogató: A Miniszterelnökség kezelő szerveként eljáró Bethlen 
Gábor Alapkezelő Zrt. 

Kedvezményezett: Gál Ferenc Főiskola 

Támogatási időszak: 2018. január 01. - 2019. december 15. 

Támogatás összege: 14 000 000 Ft 

Támogatási intenzitás: 100% 

 

A MEGVALÓSULT TÁMOGATOTT TEVÉKENYSÉG BEMUTATÁSA:

A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, mint Békés megye egyetlen Gyakorlóintézményének gyakorlóóvodai intézményegysége, infrastrukturális fejlesztése történt a támogatás felhasználásával. Az intézmény infrastrukturális fejlesztése lehetőséget biztosít a megye állami, önkormányzati, illetve egyházi fenntartásban működő intézményeinek szakmai támogatására, mint horizontális tudásmegosztó központ kialakítása a főiskola által fenntartott Gyakorlóintézményben.
A támogatás 14.000.000 forint felhasználásával, a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda gyakorlóóvodai intézményegységének komplex felújításához szükséges műszaki tervezés történt meg, előkészítve a beruházást, a kivitelezési munkálatokat. Az épület energetikai korszerűsítése korábban megtörtént, de a belső felújítás és modernizáció, gazdaságossági szempontok maximális figyelembe vételével 1979 éves építést figyelembe véve, várat magára. Az épület tervezése gépészeti, villamossági, belsőépítészeti újragondolást is jelent, különös tekintettel az akadálymentesítésre és a korszerű pedagógiai elvárásokra. Az épület felújításának műszaki tervköltségei 6.985.000 forint.
A támogatás keretében a gyakorlóóvodai intézményegység komplex felújítási tervében egy játszópark fejlesztési elem is megfogalmazásra került, játszótéri eszközök telepítésével, balesetmentesítésével, amelynek első üteme 7.015.000 forint értékben valósult meg. A kivitelezési munkálatok keretében két játszótéri egység teljes balesetmentesítése valósult meg, illetve egy darab fixen telepített trambulin gyermekjáték telepítése történt. A játszótér rekonstrukció első üteme a korábban megvalósított játszótér fejlesztési tartalmak elmaradt balesetmentesítését célozta, új játékeszköz telepítésével, a végső játszótéri struktúra kialakításának figyelembe vételével. 

 

 

EGYH-KCP-18-P-0137 A Magyar Katolikus Egyház országos óvodafejlesztési programja