Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Újkígyósi „Olasz Üzleti Nap”

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködve a Budapesti Olasz Nagykövetséggel, az Olasz Kereskedelmi Ügynökséggel, Újkígyós Város Önkormányzatával és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával Újkígyóson tartotta meg az Italian Business Day rendezvényét, amelyen dr. Thékes István külügyi titkár képviselte a Gál Ferenc Főiskolát.

A megnyitó beszédeket Francesco Maria Mori és Terasa Testa, az Olasz Nagykövetség attaséja tartották. Kifejezték annak fontosságát, hogy az olasz vállalatok Békés megyében aktívan jelen legyenek, hiszen Olaszország az EU harmadik legnagyobb gazdasága.

A rendezvényen a meghívottak bemutatták intézményeiket. Thékes István ismertette az elmúlt négy évben átvett Békés megyei karokon folyó munkát és azt, hogy a feladatok átvétele a Gál Ferenc Főiskola számára szolgálatot jelent. Elmondta, hogy jelenleg három itáliai intézménnyel áll a Főiskola szoros kapcsolatban és a napokban utazik ki egyik oktatónk a Római Akadémiai Könyvtárba kutatni, továbbá több munkatársunk is Olaszországba utazik az ERASMUS+ mobilitás keretében.

A tanácskozást követően sajtótájékoztatót tartott Francesco Maria Mori, Teresa Testa és Dr. Orosz Tivadar.

 

Sajtómegjelenés: 

Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

BEOL

Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara

hír6.hu

Gyula Televízió