Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.19., Vilhelmina névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A GFF is képviseltette magát Győrben, a Széchenyi Egyetem által rendezett országos Nemzetközi koordinátor találkozón

A Gál Ferenc Főiskola két munkatársa is részt vett a Tempus Közalapítvány által rendezett Országos Nemzetközi Koordinátori Találkozón november 27.-29. között Győrben. Csefkó Mónika, a GFF Gazdasági Karának Erasmus koordinátora és Dr. Thékes István intézményi külügyi titkár képviselte intézményünket a Széchenyi Egyetemen megtartott előadássorozaton. Óriási érdeklődés mellett zajlott az esemény, hiszen a 41 felsőoktatási intézmény rekordszámú, 260 nemzetköziesítéssel foglalkozó munkatársa érkezett a komplex és intenzív szakmai tréningként is felfogható eseményre.

A két munkatárs megismerkedhetett nem csak az Erasmus program, hanem egyéb ösztöndíjak újdonságaival. Az esemény fő fókuszában a küszöbön álló új finanszírozási időszak kihívásai álltak. Fontos információként elhangzott, hogy 2021-től jelentősen növekszik a hallgatók finanszírozása az Erasmus programban (KA103), továbbá a program új elemekkel is bővül majd. Többek között már nem csupán Európán belül lehet majd mobilitást megvalósítani, továbbá lehetővé válik a ’blended’ vagyis vegyített mobilitás, melynek során otthonról online is el lehet végezni a munka egy részét.

Külön örömteli volt, hogy több előadáson is értékelték az előadók az intézmények hatékonyságát és a GFF több mutatóban is az élen jár. Például a hazai egyetemek partnerintézményi aktivitásának átlaga 45%. Ez azt jelenti, hogy az összesített partnerintézményi számból mennyi a ténylegesen aktív kapcsolat. A GFF bőven a 45% felett van, hiszen 74%-os a mi mutatónk. Továbbá a GFF-nek nőtt a legdinamikusabban a partnerkapcsolati hálója. A legfontosabb azonban az, hogy a 2018/19-es Erasmus projektben vállalt 25 fős hallgatói mobilitást már túlteljesítettük.

Kiemelendő még, hogy rámutattak a prezentálók, hogy nagyobb tere lesz a nemzetközi konzorciumban megvalósítható közös projekteknek (KA201). A rendezvényen számos további új információ hangzott el, melyeket a két résztvevő kolléga a GFF-n folyamatosan meg fogja osztani annak érdekében, hogy az ösztöndíj programok hasznosulása maximálható legyen.