Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.08., Mária, Adrienn névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Dr. Thékes István docens előadása az University of Cambridge Trinity Hall dísztermében

Az „International Conference of Education and Information Technology 2019” című konferenciára 2019. március 2. és 4. között került sor a Cambridge-i Egyetem Trinity Hall nevű intézményében. A 1209-ben alapított egyetem a világ egyik leghíresebb felsőoktatási intézménye, 2011-ben a QS rangsor 1. helyezettje volt, jelenleg a 6. helyen áll.

Dr. Thékes István, a GFF ESZK Társadalompedagógiai Tanszékének docense, Főiskolánk külügyi titkára március 3-án tartotta meg ’How does an enhanced cognitive load influence the acquisition of EFL collocational knowledge?’ című előadását, amit sok nemzetközileg elismert professzor is meghallgatott.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a szigorú bírálati eljárás miatt a felhívásra beküldött 160 absztrakt alapján 50 kutató munkáját fogadták be, köztük dr. Thékes Istvánét is. A szakma legrangosabb eseményén az impakt faktoros pedagógiai folyóiratokban publikáló malajziai, japán, indonéz, amerikai, olasz, brit és görög kutatók mutatták be az oktatástechnológia által kínált legújabb lehetőségeket, és elismerőleg reflektáltak a Gál Ferenc Főiskola docensének folyamatban levő kutatásáról is. Az előadások abban a Graham Storey teremben zajlottak, amelyet II. Erzsébet királynő avatott fel 2000-ben, és amely 50 méterre található Stephen Hawking professzor egykori szobájától. A kvantumfizika tavaly márciusban elhunyt professzorának kedvenc egyetemi étterme a konferencia informális helyszínévé vált, ahol az előadások közötti szünetekben az oktatás jövőjéről beszélgettek a kutatók, miközben Thékes Istvánnak lehetősége volt további nemzetközi kapcsolatok előkészítésére is a Gál Ferenc Főiskola számára.

A konferencia programja: http://www.iceit.org/prog.html