Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Országos Matematika Tanítási Verseny Szarvason

2016. március 31. és április 1. között Főiskolánk Pedagógiai Kara és a Gyakorló Általános Iskolája szervezte a második országos matematika tanítási versenyt, tovább éltetve a valamikori Apáczai Kiadó által indított megmérettetést.  A megnyitón Dr. Lipcsei Imre a Pedagógiai Kar dékánja, és Bíró Gyula a Gyakoló Intézmény igazgatója köszöntötték a tanítási verseny résztvevőit, és elismeréssel szóltak a döntőbe jutásért. Dr. Fest Sarolta dékán helyettes, és Lestyán Erzsébet főiskolai tanársegéd, - a rendezvény szervezői nevében - áttekintették a döntőbe jutás útját és gyakorlati tanácsokkal fűszerezve mutatták be a döntőbe jutott intézményeket, hallgatókat, szakvezetőket.

Az országos tanítási versenyen hazánk tanítóképzést folytató egyetemeinek, főiskoláinak végzős hallgatói versenyeztek a gyakorlóiskolai szakvezetőik felkészítésében, illetve a tanszékek módszertan tanárainak támogatásával. Az idei év döntőjében A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai kara mellett, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Tanárképző Karának Intézete, illetve az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara mutatkozott be. 

Az idei év zsűrijének elnöke Esztergályos Jenő ny.ügyvezető igazgató, társelnöke Kitajkáné Szántai Mária volt, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatónője. A zsűri tagjai voltak továbbá Darida Mariann szakvezető tanító a nyíregyházi Apáczai Gyakorló Általános Iskolából, és Seidl Ambrus plébános, a szarvasi gyakorlóiskola matematika-fizika szakos tanára. 

A színvonalas tanítási órákat a hallgatók szakvezetőik felkészítésével egy éjszaka alatt tervezték meg és készítették elő, amelyet a Gyakorló Általános Iskola második-, harmadik-, és negyedik osztályos tanulói nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtak a verseny napján. A verseny díjazással és a hallgatók munkájának, tanítási órájának értékelésével zárult. 

2016. évi matematika tanítás verseny eredményei a következőek: első helyezett Lódi Vivien (PPKE VJTK OTI), felkészítő tanára: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin szakvezető tanítók, második helyezett Urbancsek Nikola (GFF PK), felkészítő tanára: Koppányiné Langó Zsuzsanna szakvezető tanító, igazgatóhelyettes, harmadik helyezett: Bődi Kitti (SZTE JGYPK OTI), felkészítő tanára Árvainé Libor Ildikó szakvezető tanító, és Dr. Pintér Klára egyetemi oktató, negyedik helyezett: Varga Szilvia Beatrix (ELTE TOK), konzulens tanára Dr. Bagota MónikaA díjátadás alkalmával a szervező Pedagógiai Kar és társszervező intézménye a Gyakorló Általános Iskola köszönetet mondott a tanítási versenyt támogató cégeknek, szakmai szervezeteknek.