Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Véget ért a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat által szervezett labdarúgótorna

A tavalyi győztes Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium rendezésében, 2016. február 27-én tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi hálózat labdarúgótornáját. A sporteseményt ötödik alkalommal rendezték meg Szegeden. A rendezvény célja a sport jótékony közösségépítő és egészségmegőrző hatása mellett, a Hálózat tagjai közötti kapcsolat erősítése, a sportszerűség hangsúlyozása, valamint a roma és nem roma fiatalok közötti együttműködés ösztönzése, támogatása volt. – írja a Magyar Kurír.

A sporteseményt Dr. Kiss-Rigó László püspök nyitotta meg, beszédében pedig a fair játékra fókuszált kiemelve, hogy a roma szakkollégiumok is ezt a nézetet erősítik.

A torna támogatói között volt többek között a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia is.

A torna győztese a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lett a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium előtt, harmadik helyen pedig a miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium végzett.

 

 

Forrás: Magyar Kurír, Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium

Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye


Sajtóhírek

Magyar Kurír

http://www.magyarkurir.hu/hirek/orszagos-labdarugotornat-rendezett-kereszteny-roma-szakkollegiumi-halozat-szegeden

SzegedMA

http://szegedma.hu/hir/szeged/2016/02/debreceni-diadal-szuletett-a-roma-szakkollegiumok-szegedi-focitornajan-fotok.html

Református Rádió

https://www.mixcloud.com/EuropaRadioSzeged/kell-egy-csapat-szegeden-rendezt%C3%A9k-meg-a-kereszt%C3%A9ny-roma-szakkoll%C3%A9giumi-h%C3%A1l%C3%B3zat-focikup%C3%A1j%C3%A1t/