Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Szakképzési Fesztivál

Több, mint háromszáz pályaválasztás előtt álló tanuló látogatott el a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2017. október 17-én megrendezett Szakképzési Fesztiváljára.

Megnyitó beszédében Szlota József igazgató elmondta, hogy ez egy hagyományostól eltérő nyílt nap is egyben, így is szeretnék megkönnyíteni a 7. és 8. osztályos tanulók pályaválasztását.

A rendezvényt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is támogatta azzal, hogy két autóbuszt biztosított a távolabbi települések általános iskolás tanulói számára.

Az rendezvényen ún. szakmaszigeteket alakítottak ki, ahol ki lehetett próbálni az iskola valamennyi képzésének gyakorlati részét. Bemutatót tartottak olyan cégek is, akik a későbbiekben munkaadóik lehetnek az intézményben tanuló diákoknak. Volt állatsimogató és robotika bemutató is.

A rendezvény zárásaként a fenntartó Gál Ferenc Főiskola jóvoltából fellépett a népszerű harmonikás-énekes, Szabó Ádám, aki egy nagyszerű koncerttel emelte a rendezvény színvonalát, hangulatát; illetve az általános iskolás tanulókat megvendégelte az intézmény az ragyogó napsütésben, őszi színekben pompázó parkjában.