Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.7.22., Magdolna névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Az EU Innovációs Radar platformján jelent meg elismerés a Gál Ferenc Főiskola SoCaTel projektjéről.

 

Az EU Innovációs Radar platformján jelent meg elismerés a Gál Ferenc Főiskola SoCaTel projektjéről.

A GFF - augusztustól Gál Ferenc Egyetem - a hazai felsőoktatásban egyedül álló EU Horizon 2020 programot valósít meg kiemelt európai egyetemekkel partnerségben. A "SoCaTel - A multi-stakeholder co-creation platform for better access to long-term care services” elnevezésű, 769975 szerződés számú projektben konzorciumi formában működik együtt a GFF több nemzetközi szervezettel és egyetemmel, mint Ozwillo, Cy.R.I.C, Cyprus Research and Innovation Center és a Rovira i Virgili University, a Trinity College Dublin is.

A SoCaTel projekt célja az elöregedő európai népességet segítő szociális és gondozási ellátás fejlesztése az átfogó elérhetőségek, a reagálási lehetőségek, a hatékonyság és átláthatóság növelésével, amik a hosszú távú gondozás célkitűzéseit támogatják. 

A SoCaTel többszereplős, több modulból álló platformot hoz létre és valósít meg, amely a barátságos környezetben és közösségben való idősödést segíti elő. Ennek a programnak elismerten eredményes résztvevője a Gál Ferenc Főiskola, mostantól Gál Ferenc Egyetem.

A SoCaTel eredményeinek elismerését is közzé tévő EU Innovációs Radarnak az a célja, hogy a nyilvánosság számára is láthatóvá és hozzáférhetővé tegyék ezen a platformon az EU által finanszírozott, magas színvonalon megvalósuló projektek innovációs vonatkozású eredményeit. Az EU Innovációs Radarban való közzététellel mindenki számára elérhetővé válnak azok a jelentős technológiai és tudományos eredmények, amelyeket Európa-szerte valósítottak meg kutatók és az innovátorok az Európai Bizottság finanszírozásával

A megjelenés elérhető: https://www.innoradar.eu/innovation/34994