Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Mezőgazdasági gépésztechnikus diákjaink kiemelkedő teljesítménye az országos szakmai versenyen

Az országos döntőt a vépi szakképző intézményben rendezték meg, ahol gyakorlati és szóbeli feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek.

A gyakorlati feladat a versenyszántás szabályai szerinti szántás volt, valamint a műtrágyaszóró karbantartását, beállítását kellett megoldani a leforgatási próba elvégzésével, alkatrész elkészítésével. A szóbelin a komplex szakmai vizsga tételsorából kellett kifejteni ismereteiket a fékrendszerekkel, a tárcsás talajművelő eszközökkel és a vetőmagok értékmérő tulajdonságaival, a vetőmag vetésre történő előkészítésével, a vetési módokkal kapcsolatban. A nehéz versenyben Kiszely Péter Zoltán diákunk 10. helyezést ért el, és ezért jeles eredménnyel mentesült a szakmai záróvizsga szóbeli része alól. Kis Péter diákunk 12. helyezést ért el, és a szakmai vizsga gyakorlati része alól mentességet kapott jeles eredménnyel.

A felkészítő tanárok: Szládek László, Bálint Imre, Ardelelán György, Németh József, Bartyik János, Zöldhegyi József tanár urak és Lukácsné Szűcs Katalin tanárnő volt, akiknek ez alkalommal is gratulálunk kiváló diákjaik eredményes versenyzéséhez! Kiszely Péter és Kis Péter diákunknak további sok sikert és eredményes pályakezdést kívánunk!

 

Kozma Gábor
rektor

 

 

 

VAOL beszámoló: https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szantotudasukrol-adtak-szamot-a-legtehetsegesebb-mezogazdasagi-gepesztechnikusok-vepen-2939140/

Szombathelyi Televízió tudósítás: http://www.tvszombathely.hu/hirek/vepen-rendeztek-meg-az-idei-orszagos-mezogazdasagi-tanulmanyi-versenyt-20190410

Kísérőtanár beszámolója: http://gff-bekes.hu/index.php/hirek-sajto/hirek/item/810-a-joevo-mestereinek-versenye