Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.19., Vilhelmina névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Az Országos Széchényi Könyvtár Örökös Tagja kitüntető címet kapta Dr.Käfer István, Főiskolánk címzetes egyetemi tanára

Az „Országos Széchényi Könyvtár Örökös Tagja” kitüntetésben azok a tudományos vagy művészeti életben kimagasló teljesítményt nyújtó személyek és közéleti szereplők részesülhetnek, akik kiemelkedő munkájukkal, tevékenységükkel, anyagi áldozatvállalásukkal az Országos Széchényi Könyvtár működését elősegítették. A kitüntetés eseti jellegű, csak ritka és kivételes alkalmakkor, kiemelkedő érdemekért adományozható. A kitüntetést a könyvtár szakmai területeinek javaslata alapján a könyvtár főigazgatója adományozza.


Az Örökös Tagság cím első kitüntetettje 2005-ben Kosáry Domokos professzor úr volt, majd 2007-ben Bakonyi Péter, 2010-ben pedig Eckhardt Mária részesült a megtiszteltetésben.

Dr. Käfer István számára a kitüntetést a Könyvtár alapításának napján, november 25-én rendezett ünnepélyes ülésen adta át Dr.Tüske László, a könyvtár főigazgatója.

Az „Országos Széchényi Könyvtár Örökös Tagja” könyvtári kitüntetés alapításáról: http://tortenet.oszk.hu/html/magyar/06jelentos_szemelyek/oszk_orokos.html

                                         Dr. Käfer István  könyvbemutatója az Országos Széchenyi Könyvtárban novemberben

                                                                                         Képek forrása: http://indafoto.hu/nemzetikonyvtar