Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Nemzetközi tudományos konferencián tartott előadást Bíró Gyula a GFF Szarvasi Gyakorló igazgatója és Dr. Lipcsei Imre a GFF Pedagógiai Kar dékánja

Kisebbségi oktatás Közép-Európában - A nemzetiségi iskolahálózat alakítása és alakulása Ukrajnában címmel szervezett Nemzetközi Tudományos Konferenciát a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán a Kárpátaljai Pedagógus-Továbbképző Intézet. A Beregszászon megrendezett konferencián előadást tartott Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár, a Magyarországi nemzetiségek köznevelési lehetőségeiről, rendszeréről címmel.
Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karáról a Nemzetiségi jogok helyzete Magyarországon, a  Magyarországi kisebbségek felsőfokú oktatási lehetőségei címmel tartott előadást.  A pénteki programnapot követően Bíró Gyula a szombati napon részt vett a Kárpátaljai Magyar Pedagógus Szövetség ülésén, ahol referátumot tartott a hazai tantervi rendszert bemutatva, majd részt vett a szakmai egyeztetésen, konzultáción, a Gál Ferenc Főiskola társadalompedagógiai tanszékének oktatójaként.