Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.5.16., Mózes, Botond névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A magyar papok válogatottja eddigi legjobb eredményével negyedik lett a bresciai Futsal Európa Bajnokságon

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a papok Futsal Európa Bajnokságát az olaszországi Bresciaban 2018. február 5-8. között. A 180 pap részvételével megtartott eseményen tizenhat ország mérkőzött meg négy-négy csoportos beosztásokkal, majd egyenes kieséses rendszerben. A magyar csapat hálóőre Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök volt, és nagyszerű védésekkel járult hozzá a továbbjutáshoz. A csoportmérkőzések során a neves szakember, dr. Bozóky Imre által edzett magyar papi válogatott a portugál, a kazah és az olasz csapatok ellen lépett pályára.

A csoportmérkőzések eredményei:
Magyarország – Kazahsztán: 4-1
Magyarország – Olaszország: 0-1
Magyarország – Portugália: 2-0

A korábbi győztes portugálok elleni győzelem kiugró sikernek számított, annál is inkább, mert kapott gól nélkül hozta le a csapat a mérkőzést, amin Kocsis Dániel görögkatolikus pap értékesített egy büntetőt, majd Fejes Csaba, a Mátyás templom káplánja az utolsó percben rúgott még egy gólt. Magyarország pontazonossággal végzett az olasz és a portugál csapattal, végül a jobb gólkülönbség kedvezett papjaink számára és a csoportjuk élén végeztek.

A nyolcad-döntőben a románok elleni 1-0-s győzelemmel jutott válogatottunk az elődöntőbe, ahol Lengyelország ellen léptek pályára. A döntőbe jutásért folytatott kiélezett küzdelemben gól nélküli döntetlenre végeztek a csapatok, majd büntetőrúgásokkal a lengyel papok jutottak a fináléba 6:5 arányban. A bronzmeccsen a szlovákokkal játszott a válogatott és 2:1-es vereséggel, a negyedik helyen zárta a tornát.

Dr. Bozóky Imre edző elmondta, hogy mindenképpen elégedett a mutatott teljesítménnyel, hiszen a végül ezüstérmes portugálokat sikerült legyőzni, és a későbbi bajnok lengyelek ellen is kiegyenlített küzdelemben maradt csak alul a csapat.  

 

A Gál Ferenc Főiskola Egészségnevelési és Sport Intézete is gratulál a kiváló eredményt elért magyar papi válogatottunknak!

 

A magyar válogatott összeállítása:
Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye), Moldván Tibor (Miskolci Egyházmegye), Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye), Stefán Zoltán (Miskolci Egyházmegye), Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye), Szarka Gergely (Hajdúdorogi Főegyházmegye), Szabó Tamás (Nyíregyházi Egyházmegye), Barazsuly István (Szalvatoriánus Rend), Rockenbauer Barnabás (Ferences Rend) és Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye) 

 (Kép: Nyíregyházi Egyházmegye | www.nyirgorkat.hu)


További sajtómegjelenések:

Magyar Kurír 

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Nyíregyházi Egyházmegye

Miskolci Egyházmegye

delmagyar.hu

BonumTV