Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.10.18., Lukács névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Plenáris előadást tartott Dr. Lipcsei Imre, a GFF Pedagógiai Kar dékánja az Ungváron megrendezett nemzetközi konferencián

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg Ukrajna Oktatási- és Tudományos Minisztériuma, Ukrajna Nemzeti Pedagógiai Tudományos Akadémiája és a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció Oktatási Főosztálya három egyetemmel karöltve nemzetközi konferenciáját „Posztgraduális pedagógusképzés: a pedagógusok személyi és szakmai továbbfejlődésének sajátosságai az oktatási reform tükrében” címmel. Az öt szekcióba több mint 100 előadó jelentkezett be Ukrajnából, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról. Hazánkat a Gál Ferenc Főiskola mellett a Kodolányi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Soproni Egyetem és a Miskolci Egyetem oktatói képviselték. A tizenkét plenáris előadóból csak kettő külföldi kapott felkérést, közülük az egyik Dr. Lipcsei Imre a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar dékánja, aki „A posztgraduális képzés kulcsfontosságú kérdései – Pedagógus szakvizsgás képzés” címmel tartott előadást.

A konferencia során több egyeztetésre került sor, melyen egy jövőbeli szorosabb együttműködés lehetősége is felmerült a Gál Ferenc Főiskola és a résztvevő ukrán intézmények között.

 

 

A Kijevi Oktatásmenedzsment Egyetem munkatársával Himinyec Vaszil Vaszilovics professzorral.

 

   A kép közepén Pajkó Tetjana Vaszilivna a konferencia főszervezője,
   a Kárpátaljai Pedagógusképző Intézet igazgatója.