Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.19., Vilhelmina névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Mit jelent Gál Ferencesnek lenni? – A Kortárs Hallgatói Tanácsadó Közösségi (KHTK) program közösségi összejövetele

„A Kortárs Hallgatói Tanácsadó Közösségi (KHTK) Program szervezésében kötetlen beszélgetésre hívtuk az első éves nappalis és levelezős hallgatókat a Mit jelent Gál Ferencesnek lenni? című programra.

A kortárs segítők egy-egy hívó szó köré fűzték gondolataikat és standoknál várták a betérőket. A standoknál élénk beszélgetések bontakoztak ki a fürtökbe tömörülő hallgatók között a hivatásról, hitről, migrációs helyzetről, személyes történetekről. A hallgatók egymással is interakcióba kerültek, e-mailcímeket cseréltek – kapcsolatot építettek. A kortársak saját készítésű finomságokkal, limonádéval köszönték meg a részvételt – ám azt tapasztaltuk, hogy a szellemi táplálékra nagyobb igény mutatkozik a hallgatótársak részéről, s ennek szívből örülünk.

A nappalisoknak tervezett alkalmat tovább színesítettük egy rövid prezentációval, ahol Jyothi Nővér az érdeklődő hallgatóknak bemutatta a KHTK programot és a jelenlévő kortárs segítőket. Egy közös éneklés és a korábbi rendezvényeken készült fényképek segítségével sikerült meghitt, bensőséges hangulatot varázsolnunk a találkozások köré. ”