Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.19., Vilhelmina névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Közösségi börze a Gál Ferenc Főiskolán

A Kortárs Hallgatói Tanácsadó Közösségi (KHTK) Program 2015. november 18-án a nappali tagozatos hallgatókat és december 12-én a levelezős hallgatókat várta a Főiskola aulájában megszervezett Közösségi Börzén.

A program lényege abban rejlik, hogy a Főiskola hallgatóinak lehetőséget biztosítson a jövőben a KHTK Program berkein belül induló műhelyfoglalkozások vezetőivel történő találkozásra. Három ilyen foglalkozás alakul a jövőben: a tanulásmódszertan csoportot Sarusi Etelka és Gyurikné Vass Angéla a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének szakértői koordinálják, a médiacsoportot Sipos Patrik, a bibliai játékok csoportot pedig Kaszper Pál fogja irányítani.

Mindkét alkalommal komoly érdeklődés övezte a programot, a standoknál a foglalkozásvezetők bemutatták a műhelyek témáit, a hallgatók feltehették kérdéseiket, majd közösen formálhatták, alakíthatták a jövőbeli közösségi alkalmakat.

Számos hallgató töltötte ki a tanulási stílus kérdőívet a tanulásmódszertan műhely vezetőinél, akik azonnal személyre szabott segítséget kaphattak a hatékony tanulás kialakításához.

A médiacsoportba egyszerre kapcsolódnának be olyan hallgatók, akik szeretnék az alapokat – a szövegszerkesztést, a prezentáció készítést – mélyíteni és alaposan elsajátítani, illetve azok, akik a weblapkészítés, plakátkészítés világa iránt érdeklődnek.

A bibliai játékok műhely igazi együttes konstrukcióvá vált, ahol a foglalkozás-vezető és a hallgatók közösen álmodták meg, hogy a bibliodráma módszerébe történő bepillantás mellett, hogyan kapjon teret a hittanár pedagógiai módszertanának bővítése a játékos elemek beépítésével.

A KHTK tagjai a közeljövőben egy nyílt nappal is készülnek, ahol azok, akik eddig nem jelentkeztek a csoportokba, betekinthetnek egy-egy 45 perces foglalkozásba, így megtapasztalva azt, mit nyújthat az adott műhelyfoglalkozáson való részvétel.

 

A csoportokba még lehet jelentkezni a khtk@gff-szeged.hu e-mail címen. 

KHTK Közösségi börze - Szeged, 2015.11.18.