Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Mezőgazdasági együttműködés a Kaposvári Egyetemmel

A Gál Ferenc Főiskola a mezőtúri képzés előmozdítására 2016. március 12-én Kaposváron együttműködési megállapodást írt alá a Kaposvári Egyetemmel, amivel a mezőgazdaság területére bővítették ki a 2010-ben kötött megállapodásukat.

Az új együttműködés kiterjed az agrár felsőoktatási alap- és mesterképzések, az OKJ képzések, a közép- és felsőfokú továbbképzések tananyagainak, személyi és tárgyi feltételeinek fejlesztésére. A pedagógusképzés területén kiemelt feladatként jelölték meg az agrár-mérnöktanár osztatlan mesterszak, a többféle pedagógus szakhoz tartozó mezőgazdasági-környezetpedagógiai nevelési modulok, szakirányú továbbképzések és továbbképzések elindítását, valamint agrár közösségszervezési képzéseket szerveznek egyházi és civil szervezetek munkatársainak.

A megállapodást a Gál Ferenc Főiskola részéről Kiss-Rigó László püspök és Kozma Gábor rektor, a Kaposvári Egyetem részéről Szávai Ferenc rektor és Borbás Zoltán kancellár, valamint Tossenberger János, az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánja írták alá.

 

A megállapodás aláírása kapcsolódott a Kaposvári Egyetem Aquakultúra és Halgazdálkodási Tanszéke új Halászati Kutatóintézetének ünnepélyes átadásához, amelyet Kiss-Rigó László püspök áldott meg.

A két felsőoktatási intézmény egyaránt kiemelten fontosnak tartja az úgynevezett zöld- és a kékgazdasághoz kapcsolódó felsőoktatási képzési, valamint kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek megerősítését a Dunántúlon és a Tisza-völgyi régióban. 

 

A Kaposvári Egyetem tudósítása az eseményről

 

 

Mezőgazdasági együttműködés a Kaposvári Egyetemmel - 2015. március 11. (Kaposvár)