Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.19., Vilhelmina névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Kanadai felsőoktatási kiállításon és konferencián vett részt Winnipegben a GFF

A Tempus Közalapítvány támogatásával magyar felsőoktatási intézmények vettek részt 2019. november 18. és 21. között a kanadai Manitoba tartománybeli Winnipegben a Canadian Bureau for International Education (CBIE) által rendezett nemzetközi felsőoktatási kiállításon. A magyar intézmények, köztük a Gál Ferenc Főiskola képviselői személyesen is egyeztethettek a nemzetköziesítésben dolgozó kanadai és elsősorban más észak-amerikai kollégáikkal az együttműködési lehetőségekről. A tavalyival ellentétben az idei rendezvényen nem volt külön Study in Hungary stand, hanem a képviselők a konferencia applikációján kereshették fel a kanadai partnereket.

A szakmai találkozókkal párhuzamos előadásokon a leginnovatívabb nemzetköziesítési gyakorlatokról szóltak. Bemutatták, hogy Kanada a következő évtizedben jelentős számú hallgatót kíván kibocsátani Európába, azon belül is Közép-Európába. A találkozókon a tíz hazai felsőoktatási intézmény – többek között az ELTE, a Semmelweis Egyetem, a DTE – mellett a GFF képviseletében Dr. Thékes István docens, külügyi titkár vett részt.

A tavalyi kanadai konferencia eredményeként már él az együttműködés a halifaxi St. Mary’s Egyetemmel. A Gál Ferenc Főiskolának az idén az volt a célja, hogy az ismertség növelése mellett a KA107 és Campus Mundi projektek érdekében szervezze a hallgatói mobilitást. A kapcsolatépítő programokon a GFF bemutatta, hogy az utóbbi években új képzési területekkel bővült a tevékenysége, beleértve a pedagógiát, az egészség-, a szociális és a gazdaságtudományokat, valamint azt, hogy az újonnan átvett karokon milyen idegen nyelvű részképzéseket kívánnak fejleszteni. 

A konferencia végén Dr. Thékes István külügyi titkár ellátogatott a helyi Winnipegi Egyetemre és egyeztetést folytatott a lehetséges közös munkáról, majd a helyi Szent Bonifác római katolikus templomot is felkereste.