Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Fókuszban a gyermekek és fiatalok jól-létének támogatása című hallgatói konferencia a Szociális Munka Világnapján

Az OR-ZSE (Országos Rabbiképző és Zsidó Egyetem) által szervezett konferencián a szociális képzésben részt vevő hazai felsőoktatási intézmények különböző képzési szintjein (BA, MA, PhD) tanuló hallgatói tartottak tudományos előadásokat, szakmai beszámolókat. Az előadó hallgatók az OR-ZSE-ről, a katolikus Gál Ferenc Főiskoláról, a Károli Gáspár Református Egyetemről és az Eötvös Loránd Tudományegyetemről érkeztek.

A konferenciát sok témacsoport tette különösen is hasznossá: a gyermekek és fiatalok jól-léte, a gyermekvédelem és iskola a kutatások tükrében, a tereptapasztalatok, a jó gyakorlatok és a poszterek témacsoportokban tartották prezentációkat. A Gál Ferenc Főiskola gyulai Egészség-és Szociális Tudományi Karának képviseletében két harmadéves szociális munka alapszakos hallgató tartott sikeres előadást: Herczeg Viktória „A koragyermekkori élmények hatása a későbbi kapcsolatokra, az érzelemszabályozásra és az általános szorongási szintre”, valamint Málik Kitti Erzsébet „Adományozással egybekötött szakmai kirándulás” címmel. Mindkét előadóhoz értékes hozzászólások érkeztek. A kérdések és reflexiók utáni kávészünetben is folytatódott a szakmai diskurzus a jövőbeni együttműködések reményében. A Hallgatói Konferencián való részvétel nemcsak az élőadói, hanem a szakmai vitakészséget is erősítette .

A jelenlévő képzőintézmények vezetőiben, a hallgatókat kísérő oktatóiban felmerült, hogy a Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett Hallgatói Konferencia hagyományteremtő módón vándorkonferenciává szervezhető, melynek jövő évi helyszíne akár a Gál Ferenc Főiskola is lehet, amit az idei konferencián szakfelelős tanárként részt vett Dr. Homoki Andrea dékán is örömmel javasolt. Úgy legyen!