Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.16., Edit névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A szarvasi gyakorlós diákok dobogós helyei az evangélikus egyházmegyei hittanversenyen

„…én vagyok!” (Lk 24,39b). A szarvasi gyakorlós diákok dobogós helyei az evangélikus egyházmegyei hittanversenyen

2019. március 9-én rendezték meg a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya által meghirdetett hittanverseny egyházmegyei fordulóját.

A versenyt komoly egyéni és csoportos felkészülés előzte meg a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájában is. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen a 3-4. osztályos kategóriában II. helyezést hozott el a Gyakorló a Bagosi Marianna, Nagy-Bobvos Leon, Szabó Kira és Huszárik Gergő diákok által alkotott csapattal. Az 5-6. osztályos korcsoportban pedig III. helyezést ért el a gyakorlós csapat, aminek tagjai Molnár Sára, Hunya Karina, Sziklai Gyula és Bencze Hunor voltak. 

A versenyzőknek nagyon különböző feladatokat kellett teljesíteniük. A csapatok öt helyszínen vándoroltak Jeruzsálemtől az Olajfák hegyéig, miközben keresztrejtvény is várt rájuk, a ki mondta kinek, az igaz vagy hamis állítások, a hiányos mondatok, a számolásos feladatok, és még sok-sok fejtörést igénylő feladványok sorában. A leglátványosabb a szoborcsoport bemutató volt, ahol a 3-4. osztályos csapatunktól a ”Jézus születése”, az 5-6. osztályosoktól pedig az „Utolsó vacsora” megjelenítését kérték.

Az eredményt az is örömtelivé teszi, hogy nagy múlttal rendelkező evangélikus egyházi iskolák diákjaival kellett versenybe „szállniuk” az evangélikus hitoktatásban részt vevő gyakorlós gyerekeknek, akiknek iskolája tizenhét éves állami működés után hét éve került a katolikus Szeged-Csanádi Egyházmegye főiskolájának fenntartásába.

Gratulálunk a szép eredményhez! Büszkék vagyunk rátok!

 

Bátori Andrea
evangélikus hitoktató

Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya által meghirdetett hittanverseny egyházmegyei fordulója