Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.7.27., Olga, Liliána névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A HÖK segítői hálózat munkája a GFF-en a távoktatási időszakban

A Hallgatói Önkormányzat által kialakított hallgatói segítő, mentorhálózatban a felsőbb évesek (akik már teljesítettek korábbi tárgyat, van belőle vizsgatapasztalatuk is) az alsóbb éveseknek nyújtanak tanulási segítséget infokommunikációs csatornákon a távoktatás időszakában. Ez életmód tanácsadással, szükség szerint mentálhigiénés távsegítséggel is kiegészül, tekintettel arra, hogy mindezt nemcsak tanítja a GFF, hanem kiváló hallgatóit most be is vonja.

A kari Hallgatói Önkormányzatok arról számoltak be, hogy mindegyik karon sikeresen működik a program. A kérdések a járványhelyzet elején leginkább a szakirodalmak, tananyagok, online órák megtartásáról, míg a vizsgaidőszakhoz közeledvén a vizsgák időpontjáról, azoknak a lebonyolításáról szóltak. Többször csak megnyugtatásért, megerősítésért fordultak a hallgatók a mentortársaikhoz, ami hatalmas támogatás jelentett számukra, hiszen ebben a változásokkal teli időszakban is mindig tudhatták, hogy kihez fordulhatnak tanácsért, bátorításért.

A mentorprogram hatékony működését az is jelzi, hogy folyamatosan egyre kevesebb kérdéssel találkoznak a mentorok, mivel a hallgatók arról számolnak be, hogy az oktatók a legtöbb feladatot részletesen, érthető magyarázatokkal töltik fel a közös felületekre és a rendszeresen tartott online órák is sokban segítik az otthoni tanulmányok folytatását.

A program természetesen nem ér véget, a közelgő vizsgaidőszak alatt is bátran, bizalommal fordulhatnak a vizsgázók a karokon kijelölt hallgatói mentorokhoz. A mentorprogram folytatásáért mindent megtesz a GFF Hallgatói Önkormányzata, számítva hallgatótársaik további aktív és lelkes részvételére, valamint oktatóik és az intézményvezetés támogatására.

GFF HÖK