Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A Gál Ferenc Főiskola közel 40 európai intézménnyel kötött ERASMUS+ partneri megállapodást

A Főiskola külügyi titkára, dr. Thékes István szeptemberben a horvátországi Katolikus Egyetem vendége volt és a nemzetközi látogatásnak köszönhetően megállapodást kötött Főiskolánk a zágrábi intézménnyel. Hallgatóink és munkatársaink akár már most is pályázhatnak mobilitási ösztöndíjra Horvátországba. Elsősorban teológiai és pedagógiai területre várják a pályázatokat.

Főiskolánk az elmúlt tanévben nagy hangsúlyt fektetett a nemzetköziesítési folyamatok erősítésére és az új tanévre jelentős mértékű mobilitási támogatásra pályázott. A Tempus Közalapítvány által biztosított ERASMUS+ programnak köszönhetően hallgatóink és oktatóink számára is adott a lehetőség, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzenek.

A Gál Ferenc Főiskola ERASMUS+ partnerhálózata az elmúlt tanévben közel háromszorosára bővült, mely lista elérhető a központi honlapunkon (https://gffszegedarchiv.gfe.hu/erasmus_partnerintezmenyeink).

Az idei tanévet 9 hallgatónk már ERASMUS+ ösztöndíjasként kezdte, közülük heten jelenleg is mobilitási útjukat töltik: Romániában, Skóciában, Ausztriában és Belgiumban.


2018. október 8-án az intézményi Erasmus koordinátor, dr. Thékes István a GFF Dóm téri épületében tart tájékoztatást az érdeklődők számára az ERASMUS+ ösztöndíjról és az aktuális pályázati lehetőségekről.

Hallgatóink tanulmányi célú mobilitási pályázataikat a kiírás szerint (https://gffszegedarchiv.gfe.hu/uploads/fm/gff_international/Palyazati_felhivas_Erasmus_2018_2019_II_felev_02.pdf) 2018. október 31-ig nyújthatják be, míg külföldi szakmai gyakorlatra folyamatosan, a létszámkeret feltöltéséig pályázhatnak, legkésőbb a tervezett mobilitás első napját megelőző 60. napig.