Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A Gál Ferenc Főiskola is aláírta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal az együttműködési megállapodást

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviseletében dr. Hatala József elnök kereste meg az Magyar Rektori Konferenciát azzal, hogy együttműködést kezdeményezzen a pedagógusképzést folytató intézményekkel. A Tanács által kidolgozott, a bűnmegelőzésben segítő mintaképzést az intézmények szabadon felvehető tantárgyaik közé illesztik be, hogy a bűnmegelőzési szemlélet és eszköztár beépüljön a pedagógusok és a fiatalabb generáció mindennapjaiba.

A megállapodást egyrészről a Belügyminisztérium (Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács), másrészről a pedagógusképzést folytató kilenc magyar felsőoktatási intézmény rektorai, valamint az MRK elnöke írták alá a Belügyminisztériumban december 12-én tartott konferencia keretében. A GFF-et Dr. Kozma Gábor rektor képviselte.

A Gál Ferenc Főiskola a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködésben, a bűnmegelőzési szemléletet a társadalmi biztonság tágabb megközelítésében előmozdítva, már 2018 szeptemberétől programot indított "Prevenciós több-szín-tér - Biztonság a valós világban" címmel. Ebben a tanévben két szemeszteres kurzusokat tartanak „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” névvel Szegeden és Szarvason. A két féléves kurzus a szarvasi Pedagógiai Karunkon dr. Polyák Zsolt Békés megyei rendőrfőkapitány előadásával kezdődött meg pedagógusjelöltjeink számára, a szegedi kurzust dr. Piros Attila r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos tartotta meg nyitott egyetem jelleggel.