Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

GFF az East Festen

Főiskolánk "A Gál Ferenc Főiskola közösségépítő tevékenysége Mezőtúron és környékén” című EFOP-1.3.5-16-2016-00709 azonosító számú projekt keretében 2017.02.01. és 2020.05.31. között Mezőtúron és Szarvason valósít meg közösségfejlesztő programokat, rendezvényeket. 2018. július 26-27-én az East Fest Civil Falu – program keretében a mezőtúri Városi Strandfürdőben és az Erzsébet ligetben találkozhattak a fesztiválozók Főiskolánk munkatársaival.

2018. július 26-27-én a Főiskola projektnépszerűsítő rendezvényt tartott a mezőtúri East Festen. A tavalyihoz hasonlóan idén is a fesztivál Civil Falu programjának részeként vehetettünk részt a térség egyik legjelentősebb zenei és kulturális fesztiválján, amire megállapodást kötöttünk az EAST FEST Event Kft.-vel.

Az esemény kiemelt helyet kapott a GFF projekt idei programjai között, mivel éppen ezt a célcsoportot kívánjuk elérni. Reprezentációs ajándékokkal is készültünk: strandlabdákat, az összetartozást kifejező színes karpántokat és kulcstartókat kaptak a résztvevők.

A Civil Falu mellett Mezőtúron külön programelemünk volt a HOLOSZOBA nevű vállalkozás által biztosított virtuális szórakoztató program, generációkat is összehozó elemekkel.

A résztvevőknek bemutattuk a GFF mezőtúri és szarvasi kötődését, a tervezett további eseményeket. Az idei nyáron a Főiskola még egy nagyszabású mezőtúri programot tervez: az arTúr Fesztiválon, 2018. augusztus 12-én a Mesterségek Tere című programot kínáljuk, ahol 4 féle hagyományos kézműves technikával megismerkedhetnek, az elkészített alkotásaikat haza is vihetik a résztvevők.

Az iskolakezdést követően a projekt Szarvasi helyszínére helyeződik a hangsúly. 2018 szeptemberében Szarvason tréningek indulnak, valamint közösen, önkéntes munka keretében megszépítjük a Bolza-kastélyt és környezetét. Tervezett programjainkról felvilágosítás az efop135@gff-szeged.hu e-mail címen kérhető.