Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Köznevelési Értéktár tagja lett a Gál Ferenc Főiskola 115 éves Békési Szakképző Iskolája!

Öt Békés megyei településről összesen tizenöt köznevelési értéket nyújtottak be a megye oktatási intézményei a Nemzeti Köznevelési Értéktár Békés Megyei Mintaprogramjának felhívására, melyeket szerdán, a program ünnepélyes zárórendezvényén ismertettek a pályázók.
Az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium intézményvezetője, dr. Blahó János ötlete alapján, majd az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával a Békéscsabai Tankerületi Központ ez év júliusában, felhívásban értesítette a Békés megyei intézményeket, hogy mutassák be a szervezet életében kiemelkedően meghatározó jelentőségű köznevelési értékeiket azzal a céllal, hogy azokat ismertté és maradandóvá tegyék.
– A Békés Megyei Értéktár Bizottság novemberben kapta kézhez a köznevelési értékeket, majd javaslatot tett arra, hogy azok a Települési, Megyei, Magyar Értéktárban vagy a Hungarikumok Gyűjteményében kapjanak helyet. Ennek eredményeiről levélben értesítik majd az intézményeket – ismertette a részleteket Fésűné Bálint Gizella tanügyi referens. Hozzátette, a békéscsabai tankerület is megismerte az ajánlásokat, melyek között, azok jelentősége miatt, nem tudtak rangsort állítani.
Hangsúlyozta, bíznak benne, hogy a Békés megye által indított mintaprogram 2018 januárjától országos méretűvé szélesedhet.
A zárórendezvényen minden pályázónak lehetősége nyílt bemutatni javasolt értékeiket, amelyek között helyet kapott a békési Heppasztal, azaz Hepp Ferenc dolgozóasztala, a Medgyesegyházi Schéner Mihály Emlékház, a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium muzeális fizika szertára, az orosházi Kodály Zoltán gyermekkar vagy éppen a Dobozi Általános iskola Felfedező című képeskönyve is.
Továbbá a Békéscsabai Tankerületi Központ a mintaprogram logójának megtervezésére is pályázatot írt ki, melynek nyertes tervezői szintén lehetőséget kaptak a szimbólum rövid bemutatására.

forrás - BEOL.hu

171227 ertektar 01

171227 ertektar 02