Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.10.18., Lukács névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Gazdasági Campus Konferencia - A tudomány szolgálata Békéscsabán -

Gazdasági Campus Konferencia – A tudomány szolgálata Békéscsabán címmel rendezett tudományos tanácskozást a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Kara, 2018. április 25-én. A rendezvény védnökei Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora és Szarvas Péter Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere voltak. Köszöntőbeszédeikben mindketten hangsúlyozták, hogy a fenntartóváltással új esélyt kapott a Campus a dinamikus fejlődére. A fő cél az, hogy az intézmény a helyi szellemi élet központjává váljon, és versenyképes képzést kínáljon az érdeklődőknek.

Az előadók sorát Dr. Árpási Zoltán, egyetemi docens nyitotta a Turisztikai lehetőségek a digitális világban című előadásával. Fereczné Szarvas Anikó mestertanár az IQ vagy EQ című előadásában ismertette az érzelmi intelligencia fontosságát. Dr. Molnár István a Háromszögszámok tulajdonságait szemléltette, míg Dr. Nemeskéri Zsolt, egyetemi tanár a Digitális kompetenciák és a pályaorientáció munkaerőpiaci összefüggései a 21. században kérdését elemezte. Befejezésül A jövőbe csomagolva című előadás hangzott el a Marzek Kner Packaging Kft. képviselőjétől, Muzsik István gyárigazgató úrtól.

A szép számú közönség tagjai érdeklődve figyelték az előadásokat. Főiskolánk oktatói és hallgatói mellett az eseményen részt vettek a helyi középfokú intézmények tanárai és diákjai, illetve a város társadalmi-gazdasági életének meghatározó szereplői is jelentős számban képviseltették magukat. Számukra a Kar, az előadások után, szakmai találkozót szervezett, míg a középiskolákból érkező diákokat szendvicsebéddel és a Campus területén való körbevezetéssel vártuk.

Uhrin Katalin, vezető könyvtáros

 

További sajtómegjelenés:

Behir.hu

Gyula televízió

BEOL.hu

GFF Gazdasági Kar