Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Négyoldalú együttműködési megállapodás

Ünnepélyes keretek között írt alá négyoldalú együttműködési megállapodást a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. február 19-én, a főiskola Klebelsberg termében, Szegeden.

Dr. Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora, Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya és Dakos József rendőr dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány kézjegyével látta el azon hivatalos dokumentumot, amelyben a „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” címmel Szegeden és Szarvason indult kurzusok lebonyolítását vállalták.

Az együttműködési megállapodással lehetőség nyílik arra, hogy a főiskola óvodapedagógus és tanító, valamint hitéleti szakos hallgatói, illetve mindazok, akik az egyházmegye plébániáin, a köznevelési, gyermekvédelmi, szociális, karitász intézményeiben vagy máshol végzik munkájukat, megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn-és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során.

A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért.


Sajtómegjelenés:

 
„Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” címmel Szegeden és Szarvason indított kurzust a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskolája a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködésben. 

A szegedi második féléves kurzus február 13-án indult el
M. Toronykőy Márta r. alezredes vezetésével.

A kurzuson való részvételi szándékot a to@gff-szeged.hu címen kell jelezni a résztvevő nevének, telefonszámának és e-mail címének megjelölésével.

Hitéleti szakos hallgatóink mellett továbbra is hívjuk és várjuk mindazokat, akik egyházmegyénk plébániáin, a köznevelési, gyermekvédelmi, szociális, karitász intézményeiben vagy máshol végzett munkájuk során találkoznak a kurzuson tárgyalt kérdésekkel, a mindennapok biztonságának őrzésében, illetve a bekövetkező válsághelyzetek helyi kezelésében. A kurzus a gyakorlatban is megismerteti a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat és a rendőrség munkáját, és mindazt, amit a szakszerű segítségük igénybevételéig is tenni kell a rászorulókért. A részvétel ingyenes, a kurzus elismerő oklevéllel zárul.

A kurzus 14.00 órától 15.45-ig a Gál Ferenc Főiskola Glattfelder termében lesz megtartva.
További időpontok: 02.20., 02.27., 03.06., 03.13. 03.27., 04.03., 04.10., 05.08.
 
 

Négyoldalú együttműködési megállapodás aláírása - Szeged, 2019.02.19.