Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.16., Edit névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

ERASMUS+ információs nap a Teológiai Karon

Dr. Thékes István külügyi titkár, intézményi Erasmus koordinátor tájékoztatta a hallgatókat a Főiskola ERASMUS+ programjáról, az ehhez kapcsolódó pályázati- és ösztöndíj lehetőségekről. A Főiskola az elmúlt másfél évben 38-ra növelte partnerintézményei számát, és többszörösére nőtt mind az oktatói, mind a hallgatói mobilitások száma. Az előadás után kérdéseket tehettek fel a külföldi tanulmányi utakról és a szakmai gyakorlatokról. 
Főiskolánk szarvasi, gyulai és békéscsabai karain a kari koordinátorok szintén tartottak hallgatói tájékoztatókat.
A közeljövőben két gyulai oktató is Máltán vesz részt képzési mobilitáson. Egy szegedi hallgató a Murciai Katolikus Egyetemre készül tavasszal, továbbá jelenleg is hat szarvasi hallgató folytat külföldi tanulmányokat ERASMUS ösztöndíjjal. A szeptember végén záródott előző Erasmus+ pályázati ciklusban a GFF túlteljesítette az oktatói kiutazásokra vállalt létszámokat, míg a hallgatók esetében egy fő híján teljesítette azokat.
 
Hallgatói mobilitásra 2018. október 31-ig várjuk a jelentkezőket! A jelentkezés első lépése egy online regisztráció, a kari, illetve intézményi koordinátorok ezt követően veszik fel a kapcsolatot az érdeklődővel. Az ERASMUS+ külföldi tanulmányi út és szakmai gyakorlat mellé is igényelhető kiegészítő szociális- és fogyatékkal élő résztvevő számára támogatás. 
A pályázati kiírás és online regisztrációs felület ITT érhető el.
 
ERASMUS+ információs nap a Teológiai Karon