Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

ERASMUS+ pályázatok hallgatóknak október 10-ig

A Gál Ferenc Főiskola hallgatói a 2017/18-as tanévben is pályázhatnak az ERASMUS+ ösztöndíj keretében az itthoni képzésbe beszámító külföldi részképzésben (minimum 3 hónap) vagy szakmai gyakorlaton (minimum: 2 hónap) való részvételre. A GFF mindhárom karán, valamennyi szakján tanuló nappali vagy levelezős, ösztöndíjas vagy költségtérítéses hallgatók számára nyitva állnak az Európai Unió legsikeresebb oktatási projektjének, az idén 30 éves ERASMUS+ programnak a kapui.

Mindenképpen érdemes a GFF hallgatóinak csatlakozni az évente közel 4000 kiutazó magyar hallgatóhoz, akik szakmai és nyelvi kompetenciáikat külföldi egyetemeken fejlesztik. Azért előnyös az Európai Unió valamelyik felsőoktatási intézményében tanulni a havonta akár 200.000 forint ösztöndíj elnyerésével, mert a nyelvtudás így gyorsan fejlődik, a sok élmény mellett életre szóló nemzetközi szakmai kapcsolatok épülnek ki, amivel sok évig kamatoztatható munkaerő-piaci előny érhető el.

Jelentkezi a GFF honlapján elérhető online jelentkezési lapon lehet:

http://gff-szeged.hu/erasmus_palyazatok

 

Információt a kari Erasmus koordinátorok nyújtanak a szegedi, szarvasi, gyulai titkárságokon. A szegedi Teológiai Karon az intézményi koordinátori feladatokat is ellátó dr. Thékes István (thekes.istvan@gff-szeged.hu), a szarvasi Pedagógiai Karon dr. Szilvássy Orsolya (szilvassy.orsolya@pk.gff-szeged.hu), a gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Karon Czinderi Kristóf; (czinderi.kristof@gff-gyula.hu) várja a megkereséseket és nyújt tájékoztatást.

Minden további kérdésben a GFF intézményi koordinátora közvetlenül is elérhető a Rektori Hivatalban: dr. Thékes István (+36 20 376 9266), ugyanitt Forrai Szilvia intézményi Erasmus asszisztenshez is fordulhatnak (forrai.szilvia@gff-szeged.hu).

Az Erasmus+ programban az ösztöndíj elnyerésével lehet részt venni. Az ERASMUS+ ösztöndíj pályázatnak tartalmaznia kell a munkaterv vagy tanulmányi terv rövid összefoglalását (angol nyelven), a partnerintézmény hivatalos fogadólevelét és a kari ajánlást is, mely utóbbi kettőt a kari koordinátoron keresztül kell kérni. A kari pályázatokat rangsorolják, a végső döntés főiskolai szinten történik.

Tanulmányi célú útra legkorábban a felsőoktatási tanulmányok második évében lehetséges, míg szakmai gyakorlatra akár már a felsőoktatási tanulmányok első évében is lehet utazni!

 

 

 

A 2017/18-as tanév tavaszi félévére a pályázatok benyújtási határideje 2017. október 10.

A pályázatok bírálata a Tempus Közalapítvány irányelvei (www.tka.hu) alapján történik.

Az elbíráláskor figyelembe vesszük a tanulmányi eredményt, a nyelvvizsga meglétét, a tudományos tevékenységet (TDK, dolgozat, verseny stb.), közéleti tevékenységet, valamint egyéb tevékenységeket (pl. vendégelőadásokon, idegen nyelvű kurzuson történt részvétel, tutori tevékenység, stb.).

A hátrányos helyzetű hallgatók az elbírálás folyamán előnyt élveznek.

A pályázatokról a kari, majd a főiskolai Erasmus bizottságok döntenek. A nyertesek külön is pályázhatnak szociális támogatásra (havi 200 euró) a Tempus Közalapítványnál.

A kiutazó hallgatók szerződést, ún. ’Learning Agreement-et’ kötnek intézményünkkel, majd egy ún. OLS (Online Linguistic Support), nyelvi diagnosztikus tesztet töltenek ki. Kiutazás előtt az első havi ösztöndíjat átutalja a hallgató bankszámlájára a GFF, majd havonta utalják a külföldi tartózkodás idejére járó további ösztöndíjat. A részképzés vagy szakmai gyakorlat zárásaként a fogadóintézmény igazolást állít ki a kurzusteljesítésekről, amelyeket a GFF beszámít a hazai tanulmányokba. A mobilitást egy újabb OLS nyelvi teszt kitöltése zárja.

Részképzésre Lengyelországba, Romániába, Szlovákiába, Hollandiába, Belgiumba, Litvániába, Törökországba, és Portugáliába lehet jelentkezni. Ugyanakkor szakmai gyakorlaton bármely, az Európai Unió területén működő intézményben részt lehet venni, anélkül, hogy együttműködési megállapodás állna fenn a GFF és a fogadó intézmény között. A szakmai gyakorlat 2 hónapos kint tartózkodást jelent, szemben a hosszabb, 3-4 hónapos (egy szemeszteres) részképzéssel.

 

A megélhetési támogatás országonként eltér az alábbi táblázatban szereplő havi összegek szerint:

 

 

A Gál Ferenc Főiskola ERAMSUS+ csapata és az elérhetőségek:

 

Intézményi Erasmus koordinátor:

Dr. Thékes István intézetvezető, külügyi titkár

thekes.istvan@gff-szeged.hu, +36 20 376 9266

 

Intézményi Erasmus asszisztens:

Forrai Szilvia

forrai.szilvia@gff-szeged.hu, +36 20 211 8311

 

Teológiai Kar:

Dr. Thékes István adjunktus, kari Erasmus koordinátor

thekes.istvan@gff-szeged.hu

 

Pedagógiai Kar

Dr. Szilvássy Orsolya docens, kari Erasmus koordinátor

szilvassy.orsolya@pk.gff-szarvas.hu

 

Egészség- és Szociális Tudományi Kar:

Czinderi Kristóf tanársegéd, kari Erasmus koordinátor

czinderi.kristof@gff-gyula.hu, +36 30 518 8619

 

Főiskolánk partnerei:

CARDINAL STEFAN WYSZYNSKI UNIVERSITY IN WARSAW

Lengyelország - Varsó

JESUIT UNIVERSITY IGNATIANUM IN KRAKOW

Lengyelország - Krakkó

CATHOLIC UNIVERSITY IN RUZOMBEROK

Rózsahegy - Kassa

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI
FACULTY OF ROMAN CATHOLIC THEOLOGY

Románia - Kolozsvár

PARTIUMI KERESZTÉNY EGYETEM

Románia - Nagyvárad

SELYE JÁNOS EGYETEM

Szlovákia - Komárom

VRIJE UNIVERSITY AMSTERDAM

Hollandia - Amsterdam

VIVES UNIVERSITY

Belgium - Brugge-Kotrijk

VILNIAUS KOLEGIJA

Litvánia - Vilnius

IŞIK UNIVERSITY

Törökország - Isztambul

MARMARA UNIVERSITY

Törökország - Isztambul

YILDIRIM BEYAZIT UNIVERSITY

Törökország - Ankara

UNIVERSIDADE CATÓLICA PORTUGUESA

Portugália - Lisszabon

  

 

 

További információ: https://gffszegedarchiv.gfe.hu/erasmus_palyazatok