Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.5.16., Mózes, Botond névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Sikeres és vidám rendezvény volt az ENSI első lépcsőfutó versenye húshagyó kedden

Sikeres és vidám rendezvény volt az ENSI első lépcsőfutó versenye húshagyó kedden

Nagy érdeklődés mellett zajlott az ENSI által, a HÖK közreműködésével, rendezett lépcsőfutóverseny a Gál Ferenc Főiskola szegedi épületében. A verseny a Klebelsberg terem elől indult és a harmadik emeletnél volt a cél. A bemelegítést az ENSI vezetője, az intézményünk tanársegédje, volt teniszező, dr. Thékes István vezényelte figyelve a végtagok gyors átmozgatására és kellő nyújtására a sérülést elkerülendő. Ezt követően Kovács Zoltán, papnövendék mondott imádságot háláját fejezve ki annak, hogy lehetőségünk van napról napra sportolni és esetenként motorikus képességeinket megméretni.

A versenyzők tetszés szerint vehették a lépcsőfokokat, ugyanakkor a korlátot nem használhatták segítségként. Mivel a hatékony lépcsőfutáshoz egyrészről a robbanékonyság, másrészről az állóképesség, harmadrészt a ruganyosság is szükséges, ennek megfelelően sportszakmai szempontból egy komplex pszichomotorikus képességet kellett a hallgatóknak alkalmazniuk.

Az esemény az alpesi síversenyek lebonyolításának mintáját követte. Az első futamot követően az első öt versenyző juthatott tovább a döntő második futamba, ahol fordított rangsorrendben indultak a résztvevők. Az első futamot Szabó Zsanett első évfolyamos hittanár-nevelőtanár szakos hallgatónk nyerte 17.34 másodperces idővel, őt Magyar Benedek második évfolyamos katekéta-lelkipásztori munkatárs követte pár tizedmásodperccel elmaradva. A képzeletbeli dobogó harmadik fokát Lőrincz Dávid negyedik évfolyamos papnövendék foglalta el. Kovács Zoltán és Schiffert Bence várhatta reménykedve a döntő futamot.

Rövid szünetet követően a döntő öt résztvevője mindent beleadva küzdött az értékes nyereményekért. Végül Magyar Benedek és Lőrincz Dávid is javítani tudott az első futamhoz képest az idejükön, ez utóbbi versenyző épület rekordot felállítva (17.04 s) nyújtott remek teljesítményt. Az összesített eredmények alapján Magyar Benedek került ki győztesen, másodikként Lőrincz Dávid, képzeletbeli bronzérmesként pedig a legjobb női résztvevőként Szabó Zsanett került ki a megmérettetésből.

Az első helyezett egy sportáruház-lánc 15.000.- forintos, a második 5.000.- forintos ajándékkártyáját vehette át, a harmadik helyezett pedig sport kiegészítő eszközöket kapott.

Minden további résztvevőnek is hangsúlyosan gratulálunk a sportteljesítményhez. 

 

A hivatalos összesített végeredmény:

  1. Magyar Benedek (katekéta-lelkipásztori munkatárs szak, 2. évf.): 34,7 másodperc
  2. Lőrincz Dávid (teológia szak, 4. évf.): 34,84
  3. Szabó Zsanett (hittanár-nevelőtanár szak, 1. évf.): 37,3

 

 

Sikeres és vidám rendezvény volt az ENSI első lépcsőfutó versenye húshagyó kedden