Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Előadás a torinói Lepelről

 

Szegeden tartotta első előadását a torinói Lepel kutatásának atyja, Dr. John P. Jackson szeptember 23-án . A Colorado államban működő Lepel-kutató Intézet vezetője 1978-ban egy 30 fős amerikai kutatócsoport élén tanulmányozhatta a Leplet, és azóta publikálják annak eredményeit. 

Vasárnap délután a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-terme zsúfolásig megtelt az előre regisztrált érdeklődőkkel. A neves kutató több mint 3 órán át oly érdekfeszítően mutatta be a húsvéti Szent Háromnap és a Lepel összefüggéseit, hogy az lenyűgözte hallgatóságát. A természettudós (fizikatudományok doktora) rámutatott arra, hogy minden bizonnyal nem csupán Jézus halotti lepléről van szó, hanem föltámadásának nyomait is tükrözi a Lepel. 

Szeptember 24-én Szarvason folytatódott az előadókörút. A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Campusának két intézménye, a Gyakorlóintézmény és a Pedagógiai Kar együttműködő partnereivel közösen, a Szent Klára Római Katolikus Plébániával, az Ótemplomi és Újtemplomi Evangélikus Egyházközségekkel és a Cervinus Teátrummal szervezte meg. A Cervinus Teátrum szintén megtelt érdeklődőkkel az angol nyelvű előadás alkalmával, ahol a Lepel történetét hallgathatták meg az érdeklődők szinkrontolmács segítségével. 

 

Dr. Thorday Attila és Bíró Gyula szervezők

 

Szeged 

 


Szarvas

 

Az előadássorozatról további részletek: http://torinoilepel.hu/

 

 

 

Előadás a torinói Lepelről - Szarvas, 2018.09.24.