Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Együttműködési megállapodást írt alá a GFF és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

  

2017. május 03. 15:09

 

A Gál Ferenc Főiskolával megkötött együttműködés célja a hallgatók katasztrófavédelmi felkészítése, valamint a lakosság-és tűzvédelmi ismeretek minél szélesebb körű megismertetése. 

Szerdán délelőtt ünnepélyes állománygyűlés keretén belül írták alá az érintett felek azt az együttműködési megállapodást, amely a Gál Ferenc Főiskola, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között jött létre. 

A megállapodás az aláírás napján lépett érvénybe. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott főiskola nevében Dr. Kiss-Rigó László püspök és Dr. Kozma Gábor, a főiskola rektora látta el kézjegyével a dokumentumot, a megyei igazgatóság képviseletében pedig Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató írta alá a kétoldalú megállapodást. 

A frissen megkötött együttműködési megállapodás értelmében a főiskola képviselői vállalták, hogy a jövőben tájékoztatják a megyei igazgatóságot a főiskolán folyó képzés tematikájáról, rendszeréről, valamint szakmai segítséget nyújtanak az igazgatóságon rendezett felkészítések során. A főiskola a következő években lehetőséget biztosít az igazgatóság által végzett tűzvédelmi és lakosságvédelmi tevékenység szélesebb körű megismertetéséhez, valamint a katasztrófavédelmi ismereteket beépítik az intézményben folyó oktatásba. 

A megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az igazgatóság vállalja, hogy a jövőben tájékoztatja a főiskolát a katasztrófavédelem struktúrájáról és aktuális feladatrendszeréről, valamint biztosítja a fenti oktatáshoz szükséges gyakorlati képzés lehetőségét. 

 

Fotó: Látos István tű. százados/Csongrád MKI

Forrás