Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.16., Edit névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

75 éve diplomázott Szarvason, most jubileumi oklevéllel köszöntötték – és másokat is

Az Evangélikus Ótemplomban megjelent egykori növendékeket és családjukat a kar nevében dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte, aki elmondta az intézmény számára fontos, hogy megemlékezzenek azokról az egykori diákokról, akik számos generációt felneveltek és nemzedékről-nemzedékre megtanították a diákokat írni, olvasni, számolni és nem utolsósorban gondolkodni.

 

– Életünk kezdeteitől fogva támogatnak és hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy képesek legyünk az életet értelemmel megtölteni. Megtanították, hogyan alkossunk újat és építsük a jövőt az elkövetkező generáció számára – hangsúlyozta dr. Lipcsei Imre.

– Tisztelet és becsület. Egy jó családban ez a dolgok rendje, amelyet a pedagógusok jó esetben saját családjukban és hivatásukban egyaránt megélnek – fogalmazott dr. Kozma Gábor. A főiskola rektora, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök jókívánságainak átadását követően arról beszélt, hogy a szarvasi diák- és tanáréveket megkoronázó díszdiploma adományozása az iskola mellett a város valamint az egész pedagógia ünnepe is egyben.

 

A kar díszdiplomásait megtisztelte jelenlétével dr. Takács Árpád kormánymegbízott, Tolnai Péter a megyei közgyűlés alelnöke, valamint a város részéről Hodálik Pál alpolgármester.

Az aranydiploma az 50, a gyémántdiploma a 60, a vasdiploma a 65 éve és a rubindiploma a 70 éve végzetteknek adományozható.

Mindezek felett a főiskola olyan egykori hallgatóval is büszkélkedhet, aki 75 évvel ezelőtt diplomázott. A pedagógusi éveit Szarvason eltöltő 95 éves hölgy ennek megfelelően gránitdiplomát vehetett át.

 

Békés megyei hírlap cikke