Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Előadás a Gál Ferenc Főiskoláról a ciprusi ERASMUS kongresszuson

Előadás a Gál Ferenc Főiskoláról

a ciprusi ERASMUS kongresszuson

 

Az ERACON 2019-re, az Erasmus koordinátorok éves kongresszusára a ciprusi Paphoson került sor május 1. és 4. között, aminek fővédnöke Dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság Oktatás, kultúra, ifjúságpolitika és sport biztosa volt. Sorrendben ez volt a harmadik alkalom, hogy a Gál Ferenc Főiskola képviseltette magát a felsőoktatás legjelentősebb nemzetközi eseményén. Az idei konferencián csaknem 30 ország 1000 intézményi képviselője vett részt. A kongresszuson Dr. Thékes István docens, külügyi titkár tartott előadást a Dr. Kozma Gábor rektorral közös empirikus kutatásuk eredményeiről ’THE EFFECT OF TEACHERS’ PARTICIPATION IN ERASMUS+ ON THE SUCCESS OF INTERNATIONALIZATION OF GAL FERENC COLLEGE’ címmel. A teltházas előadása a hallgatóság érdeklődéssel fogadta, többüket hasonló kutatásra indítva.

A konferencián Dr. Thékes István öt újabb együttműködés kialakításáról is tárgyalt külföldi egyetemekkel.  A plenáris ülésen Dr. Navracsics Tibor képviseletében Dr. Petri Bernadett adott tájékoztatást a következő hét éves ciklusról. Az is elhangzott, hogy egyszerűsödik az ERASMUS+ elnevezés és ERASMUS lesz a neve, valamint 2020-tól megduplázódik a támogatás mértéke.

A munkapiacon azoknak a hallgatóknak van lehetőségük a sikerre, a karrierre, akik külföldön, nemzetközi környezetben is tapasztalatot szereznek, amit itthon még jobban hasznosíthatnak. Ehhez minden segítséget megad a Gál Ferenc Főiskola, ahol a hallgatók számára már nem csupán lehetőség, hanem kifejezett elvárás a külföldi tanulmányokon való részvétel. A GFF megszervezi hallgatóinak a 40 külföldi partnernél és akár a világ bármelyik egyetemén a fogadókészséget, itthon beszámítja a kinti tanulmányokat, az ösztöndíj mellett kiegészítő és szociális támogatás elnyerésében is segít.

 

Mi a jövődre készítünk fel!

Ismerd meg velünk a hivatás világát!

Gál Ferenc Főiskola