Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

III. lett és különdíjat kapott békési diákunk a mezőgazdasági technikusok országos versenyén

Bóné Zsombor Sándor a GFF Békési Szakképzőjének mezőgazdasági technikus növendéke III. helyezést ért el és szakmai különdíjat kapott az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Ezzel egyidőben másik két békési diákunk kiváló teljesítménnyel lett 10. és 12. helyezett a gépésztechnikusok országos versenyén, amiről külön tudósítunk.

A mezőgazdasági technikusok versenyének országos döntőjét az idén Hódmezővásárhelyen rendezték meg, ahol az írásbeli forduló után 65 versenyzőből a legjobb 15 még gyakorlatban és szóban is összemérte felkészültségét. A színvonalas és embert próbáló megmérettetésen gyakorlati feladat volt a malacok csipkézése, a szőlővessző iskolázása és a váltva forgató eke beállítása, ezt követte a vetőmagszámítás és a bizonylatkitöltés, illetve a felismerési feladat. A szóbeli fő témája a napraforgó termesztéstechnológiájának ismertetése volt.

Az izgalommal várt eredményhirdetésre a Hódmezővásárhelyi városháza gyönyörű dísztermében került sor. A köszöntőket és a szakmai értékeléseket követő díjkiosztáson Bóné Zsombor Sándor 2/14/A osztályos tanulónk a III. helyezésért járó elismerést vehette át. Nagy örömünkre a versenybizottság különdíjjal is jutalmazta Zsombort a gyakorlati feladat végrehajtásánál nyújtott teljesítményéért. Felkészítő tanárai Lukácsné Szűcs Katalin agrármérnök tanár, Zöldhegyi József agrármérnök, Ardeleán György gépészmérnök szakoktató, és Szlota József agrármérnök tanár voltak, akinek munkáját is elismerte és megköszönte a bizottság. A rendezvényt állófogadás és a versenyen részt vevő tanulók, kollégák, vendégek élménybeszámolója zárta. A verseny megrendezéséért, a hasznos kísérő programokért és az ellátásért külön köszönet jár a szervezőknek.