Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

A békési intézményünk tanulóinak sikerei

A GFF fenntartásában működő Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak az utóbbi időben elért kiemelkedő tanulmányi és kulturális eredményeiről.

Matematikából jeles

Deák Zita, az ntézmény 10. M osztályos tanuló részt vett a Mozaik Kiadó internetes matematika tanulmányi versenyén, amely tavaly októberben kezdődött. A résztvevőknek minden hónapban egy 12 feladatból álló feladatlapot kellett megoldaniuk, majd a helyes válaszokat internetes felületen keresztül elküldeni a Mozaik Kiadónak. Deák Zita az ötödik, befejező forduló után az első helyen áll. A hivatalos eredményhirdetésre egy későbbi időpontban kerül majd sor. Felkészítő tanára Nagyné Benkő Ágnes volt.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny csornai döntőjébe jutott Tóth Attila

Kiváló teljesítményének köszönhetően Tóth Attila 14. évfolyamos gépésztechnikus tanuló bekerült az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny legjobb 15 diákja közé. A gödöllői elődöntőt sikeresen abszolváló békési tanuló 48 induló közül kvalifikálta magát az országos fináléba. A március végén Csornán tartandó eseményen újabb szóbeli és gyakorlati feladatok várnak a szakma hazai reménységeire, de ezúttal már csak a 15 legjobb diák mérheti össze tudását. A mezőgazdasági gépésztechnikus tanuló ott is szeretne bizonyítani, egy eredményes szerepléssel pedig megalapozhatja későbbi célját, ugyanis a Főiskolánk szarvasi karán szeretné folytatni tanulmányait, mint mezőgazdasági mérnök. Tanára Szládek László.

Mezőgazdasági gépészek sikere a Gödöllői Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

A Gödöllői Agrártudományi Egyetem tudástranszfer épületkomplexumában rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója verseny középdöntőjét a mezőgazdasági gépészek számára. Az intézményt Földesi Róbert, Rácz Renátó és Szilágyi Szabolcs 11.O. osztályos tanulók képviselték, mivel az iskolán belül megrendezett házi versenyen ők hárman érték el a legjobb eredményt. Az országból – hasonló oktatási célú iskolákból – 108 tanuló jött el és írta meg a szakmát átfogó komplex feladatsort. A legsikeresebb 24 fő versenyző jut be a Vépen 2016. április közepén megrendezésre kerülő országos döntőben.

A most érkezett hír szerint Rácz Renátó bejutott a 24-es döntőbe. Tanára Árdeleán György.

E-hulladék. Újragondolva.

2016. február 22-én az intézmény diákjai Karcagon jártak az Elektronikai Hulladékhasznosító Központban. A kirándulás az iskola kreatív diákjainak köszönhető, akik a KEXPORT Környezetipari Kft. által meghirdetett pályázaton bemutatták, hogy milyen mítoszok övezik a hulladékgazdálkodást, és mi az ezek mögött rejlő igazság. A diákok által készített "iszemét - okos szemét" című videó spot a legjobb 10 közé került, aminek a jutalma volt a kirándulás is.

 

 

Segítő kortársak

Kortárs segítői eseményen vettek részt a békési iskola tanulói. A kortárssegítők olyan fiatalok, akik az egykorú partnerek között meglévő azonosulási képességüket mozgósítva igyekeznek segítséget nyújtani társaiknak. Sokszor a híd szerepét töltik be a fiatalok és a szakemberek között.

Ilyen eseményen vett részt február 29-én az intézmény 6 diákja, a 11.L tanulói (Huszár Róbert, Kis Zsolt, Kalmár Zoltán, Hati Richárd, Benedek Bernadett, Balogh Szilvia) a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola kortárs segítő programjában.

Jó tanuló, jó sportoló - Nyeste Ágnes, a belügyi rendészeti képzés 12. tanulója háromszoros országos bajnok

Nyeste Ágnes, a békési iskola tanulója 400 méteres síkfutásban már háromszoros országos bajnok, holott még a 18. életévét sem töltötte be. A Békéscsabai Atlétikai Klub tehetsége szeptembertől Főiskolánk Pedagógiai Karán, óvódapedagógus szakon szeretné folytatni tanulmányait. Sikeres sportolói karrierje mellett az iskolában is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, így már elnyerte „Békés megye jó tanulója, jó sportolója” címet, de kiválóan mutatja tehetségét az is, hogy az országos bajnokságokról összesen három aranyat, öt ezüstöt és kilenc bronzot hozott haza, emellett pedig háromszor szerepelt magyar válogatott színekben.

Ágnesnek sok sikert kívánunk a jövőben!

Kép forrása: Békés Mátrix