Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.21., Máté, Mirella névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Hírek

Nyártól Tóth Tamás az MKPK új titkára

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titká​ra​ lesz nyártól Tóth Tamás, ​a Gál Ferenc Főiskola docense, a római Pápai Magyar Intézet rektora.
Bővebben

Magyar Golgota

Jézus Krisztus szabadító tettéről és az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról szervez nagyböjti imaalkalmat és elmélkedést a Gál Ferenc Főiskola Hallgatói Önkormányzata.
Bővebben

Első alkalommal Szegeden tartottak Országos Tudományos Konferenciát a roma szakkollégiumok hallgatói számára

2018. március 9-én az MTA Szegedi Területi Bizottság Székházában rendezték meg az SZKRSZ a Roma Szakkollégiumok Hallgatóinak I. Országos Tudományos Konferenciáját. Mészáros Ferencnek, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium igazgatójának kezdeményezésére megvalósult rendezvényt Langerné Victor Katalin helyettes államtitkár köszöntötte, és Dr. Kozma Gábor, Főiskolánk rektora, valamint Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitották meg. Különböző tudományterületeken összesen 14 előadásra került sor. A kutatásokat és az előadásokat magyarországi egyetemek vezető oktatói értékelték. A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium hagyományteremtő rendezvényét jövőre is meg kívánják hirdetni a roma szakkollégiumok hallgatóinak.
Bővebben

A Duna Tévében volt beszélgetés Bíró Gyula szarvasi igazgatónkkal

A Duna Tévé Család-barát műsorába hívták meg az óvodai nevelésről, az óvodai jelentkezésről szóló beszélgetésre Bíró Gyulát, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda igazgatóját, főiskolánk mestertanárát. A 2018. március 7-i adásban igazgató kollégánk az óvodai nevelés szakértőjeként nyilatkozott a szülők óvodaválasztásának szempontjairól, tapasztalatairól, a hamarosan induló jelentkezési időszakban a szülők és a pedagógusok feladairól.
Bővebben

Pro Cultura Christiana díjat kapott Dr. Zombori István, Főiskolánk tanára

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia díját Dr. Veres András püspök, a testület elnöke adta át Dr. Zombori Istvánnak.
Bővebben