Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Főiskolánk nevét is felvette békési középiskolánk

Főiskolánk nevét is felvette békési középiskolánk.

A Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium 2015. szeptember 1-jén került Főiskolánk fenntartásába. A békési iskola 2016 júliusától felvette a fenntartó GFF nevét is, így új neve "Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium" elnevezésre változott, aminek rövidített névhasználata: GFF Békési Szakképző Iskola.  

A GFF nevének megjelenítése nemcsak a fenntartóval való kapcsolatra utal, hanem jelképes is: a GFF Szenátusának határozata alapján elismeri a békési iskola szakmai és tanulói közössége számára az eltelt egy év szakmai teljesítményét, aminek alapján szorosabbra fűzi, a mindennapokra is kiterjeszti a katolikus felsőoktatási intézménnyel való kapcsolatot.

A GFF Békési Szakképző Iskola mindenben folytatja a békési mezőgazdasági és más szakképzések és a felnőttképzés jó hagyományait, büszke korábban elismert eredményeire, és a képzések további fejlesztésével, a keresztény értékeket középpontba állító nevelés bázis iskolájává fejlődésével, nemzetközi kapcsolatinak erősítésével újabb szerepre vállalkozik Békés város, a térség és a hazai szakképzés rendszerében.

A GFF Békési Szakképző Iskola életéről honlapjuk tájékoztat.