Gál Ferenc Főiskola Szeged

2024.9.20., Friderika névnapja van.
Betűméret:  A   A   A

Tanévzáró a szarvasi Pedagógiai Karon június 25-én

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara június 25-én tartotta tanévzáró, diplomakiosztó ünnepségét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Kozma Gábor a Gál Ferenc Főiskola rektora, Petróczki Zoltán a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Gaál Roland a Szarvasi Járási Hivatal hivatalvezetője, Földesi Zoltán főtanácsnok, Dr. Simándi Péter a SZIE VKK nyugalmazott intézetigazgatója és Szlota József a Gál Ferenc Főiskola Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium megbízott igazgatója.
A hallgatók a Kar udvarán gyülekeztek, majd talárban a szülők és a városi érdeklődők előtt vonultak át a lezárt Vajda Péter utcán a Tessedik Sámuel által építtetett evangélikus ótemplomba, mely évek óta helyet ad a Kar ünnepi rendezvényeinek
Az ünnepséget Dr. Kozma Gábor rektor nyitotta meg, aki ünnepi beszéde végén köszöntötte Dr. Fest Sarolta dékán-helyettes asszonyt abból az alkalomból, hogy munkája elismeréseként Balog Zoltán miniszter úrtól a legmagasabb pedagógus kitüntetést, az Apáczai Csere János díjat vehette át.
Molnár Melinda végzős óvodapedagógus hallgató szavalata után Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte a végzősöket, majd a hallgatók esküje után a diplomák átadása következett. A szarvasi képzésben részt vett Óvodapedagógus, Tanító, Kisgyermeknevelő, Ifjúságsegítő, Csecsemő- és Kisgyermeknevelő végzősök mellett, a kihelyezett budapesti telephelyen tanuló óvodapedagógus hallgatók is itt vették át oklevelüket.
Színesítette az ünnepséget a Gyakorló Intézmény gyermekeinek műsora is. Kovács Nóra, Számfira Lili, Varga Adina Búzavirág csoportos óvodások K. László Szilvia versével, Palicska Enna 1. osztályos tanuló Kányádi Sándor költeményével köszöntötték a friss diplomásokat.
A végzősök nevében Katonáné Kiss Anita búcsúzott az Alma Matertől, majd átadták a „vándorbotot” az itt maradt hallgatók képviselőjének.
Évek óta hagyomány, hogy a Diplomakiosztó ünnepségen kerülnek átadásra hallgatói elismerések. A legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díjat Dr. Lipcsei Imre dékán és Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója adta át Kis Katalin hallgatónak. A legkiválóbb tanítójelölt címet Urbancsek Nikola vehette át Dr. Fest Sarolta dékán-helyettes asszonytól és Bíró Gyula igazgató úrtól.
Az 1991-ben alapított „Rózsa Borka Alapítvány” minden évben díjazza a legkiválóbb óvodapedagógus hallgatókat. Idén Germán Gréta kapta a kitüntető elismerést, melyet Bíró Gyula, mint a kuratórium tagja adott át.
Szép gesztusként a megye, a járás és a város nevében köszöntötte a végzősöket Petróczki Zoltán főigazgató, Gaál Roland hivatalvezető és Földesi Zoltán főtanácsnok.
Az ünnepség végén a templom előtt, majd a Kar udvarán készültek el a barátoknak és az örökkévalóságnak szóló fényképek, melyektől mindenki azt reméli, hogy soha nem felejtik el egymást. Mi, a Kar oktatói is abban bízunk, hogy hallgatóink mindig emlékezni fognak Szarvasra, a történelmi Magyarország mértani közepén fekvő kisvárosra, ahol a szép hallgatói évek alatt felkészültek hivatásukra a jövő nemzedékének nevelésére.